ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα

της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία»

του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


    Μια σύντομη ηλεκτρονική ξενάγηση στο έργο που πραγματοποιήσαμε στο Δήμο μας ως Διοίκηση καθώς και στους νέους στόχους και στις νέες προτάσεις μας για ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.


Αξίζει να συμμετέχεις! Μιλάμε με το έργο μας! Μαζί συνεχίζουμε!
   
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λάζαρος Κυρίζογλου
  Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

Νέα

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ απέστειλε επιστολή προς τον ΥΠΕΣ κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη στην οποία αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους Δήμους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε, με την συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Ε. Λαμπάκη, Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ι. Λώλου, Δημάρχου Ηγουμενίτσας, και της Δημάρχου Καβάλας κ. Δ. Τσανάκα, και συζήτησε (απόφ. 99/15-06-2017) το θέμα της «χωροθέτησης σταθμών διοδίων» επί της Εγνατίας Οδού, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ393/18-05-2017 ΚΥΑ (Β΄ 1867/29-05-2017). 

 

Με το μετάλλιο της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 έως 6 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται στους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου, που είναι υποψήφιοι για τα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Αφιέρωμα του VORIA.GR στο θαλάσσιο μέτωπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Με την 768/17 απόφαση Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, έγιναν αποδεκτές οι γνωστοποιήσεις - δηλώσεις παραίτησης των υπηρετούντων Αντιδημάρχων και ορίσθηκαν νέοι Αντιδήμαρχοι, από 11.05.2017 μέχρι και 31.08.2019 (λήξη δημοτικής περιόδου)

Το Προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για το Αστικό Συγκοινωνιακό Έργο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης συζήτησαν σήμερα στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για το ζήτημα της παράτασης-μονιμοποίησης των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Το Δήμο Εμμανουήλ Παππά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συνοδευόμενος από το Δήμαρχο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ/ΚΜ κ. Δημήτριο Νότα σήμερα Τρίτη 11/04 προκειμένου να δει από κοντά την αποπεράτωση των  εργασιών της ολικής συντήρησης (εσωτερικά και εξωτερικά) του ιστορικού σχολαρχείου της Δοβίτσας (παλαιότερη ονομασία του Εμμανουήλ Παπά) του οποίου οι εργασίες κατασκευής ξεκινήσαν το 1895 και αποπερατωθήκαν το 1906.  Σήμερα το συγκεκριμένο ιστορικό κτήριο χρησιμοποιείται ως μουσείο του αρχιστράτηγου της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία Εμμανουήλ Παππά. Τη δαπάνη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εκτελώντας ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29/03 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831) με κεντρικό ομιλητή το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του μεγάλου Έλληνα και εξήγησε το ρόλο του και την τεράστια συμβολή του στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, μίλησε για τους αγώνες του για την οργάνωση και ενοποίηση των απελευθερωμένων περιοχών της επαναστατικής Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις ομοιότητες και τις διαφορές της Ελλάδας του 19ου με την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Την εκδήλωση συμπλήρωσε σχετική οπτικοακουστική παρουσίαση του βίου του Ιωάννη Καποδίστρια ενώ συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελατοχωριτών «Η Σκουτέρνα».

 

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα 17-03-2017 η συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και των μελών των Γενικών Συνελεύσεων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η προσέλευση των αιρετών ήταν μεγάλη. Διαβάστε το ψήφισμα της συνάντησης