Θεσσαλονίκη 05/02/2023

 

Δελτίο τύπου

 

Θέμα: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας «Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης» 2023

 

Στην κατάμεστη θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 05/02 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης από τον επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο με μια σύντομη αναδρομή στα 20 χρόνια έργου και προσφοράς της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κυρίζογλου ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  στο Δήμο, στη συνέπεια και στη συνέχεια του έργου της παράταξης η οποία έχει αποδείξει ότι κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, μιλάει με το έργο της.

Στη συνέχεια ο  Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ευλόγησε τη βασιλόπιτα της παράταξης. Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο Αντιδήμαρχος Κίνησης-Συντήρησης Οχημάτων, Καθαριότητας-Ανακύκλωσης,  κ. Κουσίδης Γεώργιος ο οποίος και παρέλαβε από το Δήμαρχο μία εικόνα της Παναγίας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτριος Κούβελας, Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης,o πρώην Γ.Γ. Υπ. Εργασίας Κοκκορής Παναγιώτης,o πρώην Υπουργός Γεωργίας κ. Κυλτίδης Κωνσταντίνος, πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ο Ταξίαρχος Ε.Α. Μπαρμπούτης Αριστείδης,  η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου, ο ζωγράφος Ηλιάδης Τριαντάφυλλος, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου, μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης.

 

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κυρίζογλου:

 

Σεβαστοί Πατέρες, Κύριοι Βουλευτές…

Αγαπητοί Συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κυρίες και Κύριοι, πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι αισθάνομαι την ανάγκη, προς τιμήν του Σμηναγού Ευσταθίου Τσιτλακίδη 31 ετών Κυβερνήτη  και του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών συγκυβερνήτη του Φάντομ, που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντος να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή εντός κι εκτός του θεάτρου. Παρακαλώ σηκωθείτε.

Στο βίντεο που όλοι είδαμε, φαίνεται σε συντομία το έργο μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα αλλά και για την εμπιστοσύνη και στήριξή σας όλα τα χρόνια.

Πoρευρεθήκαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σταθερό αυτοδιοικητικό βηματισμό πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης: στην παιδεία και την εκπαίδευση, στα οικονομικά, στα κοινωνικοπρονοιακά, στα έργα, την καθαριότητα και το περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο υλοποίησης προγράμματος μελετών και έργων, συνολικού  προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και μελετών που υλοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο μας. Θα αρκεστώ στην παράθεση ορισμένων μόνο στοιχείων:

Αντικατάσταση του φωτισμού του δήμου με led, ανάπλαση του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου και δημιουργία πάρκου έναντι του Grand Hotel, κατασκευή διδακτηρίου Καλλιτεχνικού Σχολείου, του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου, ανάπλαση οικισμού Βοσπόρου και των οδών Ελ. Βενιζέλου και της νησίδας 28ης Οκτωβρίου. Ολοκλήρωση ορόφων στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, αντικατάσταση παλαιάς μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας-Γεννηματά.

Στα Οικονομικά το ταμειακό υπόλοιπο, δηλαδή πλεόνασμα, είναι 4.800.000 ευρώ.

Είμαστε η Διοίκηση που ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, με ορθολογική οικονομική διαχείριση και μάλιστα χωρίς δανεισμό, χωρίς αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών  από το 2010 μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε λόγω κορονοϊού αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους (φυσικό αέριο, ΔΕΗ, υγρά καύσιμα, λιπαντικά).

Είμαστε η Διοίκηση του Δήμου μας η οποία αύξησε την περιουσία του Δήμου: 90 στρέμματα απέναντι από το εργοτάξιο του Μετρό στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο Ακριτών – Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ - Ευριπίδου στους Αμπελόκηπους, το ΕΑΚ Μ. Αλέξανδρος κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο ποδοσφαίρου Αστρεινίδης, το οικόπεδο του Δασαρχείου δίπλα στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίας, τα 161 στρέμματα του Στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σέβονται το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον.

Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και περνάμε λόγω της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι, στο καθήκον μας και στο ύψος των περιστάσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να βρίσκονται επί ποδός.

Οι στιγμές που ζήσαμε και ζούμε είναι κρίσιμες και απαιτούν υπευθυνότητα. Απαιτήθηκε η λήψη δύσκολων και μερικές φορές επώδυνων αποφάσεων. Λάβαμε και εκτελέσαμε άμεσα αποφάσεις, όπως απαιτείται στη διαχείριση κρίσεων. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες στις θέσεις μας. Διαχειριστήκαμε με επιτυχία χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις, παγετούς. Δώσαμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες μια μάχη και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας για την υπεύθυνη στάση τους. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξυπηρετούμε, να ενισχύουμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως δίνουμε τη μάχη για τα γενικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας. Την Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πόρους και προσωπικό για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή τους προς όφελος των πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμά μας ορίζει.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα μέλη των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, τους Προϊστάμενους Διευθύνσεων και Τμημάτων, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συνεργάτες μου στο γραφείο δημάρχου, που εργάζονται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023, στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι πολίτες του Δήμου μας θα εμπιστευτούν και πάλι τη Δημοτική Συνεργασία, τη Δημοτική Παράταξη του έργου και της προσφοράς. Τη Δημοτική παράταξη της δικαιοσύνης και της ισότητας, που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους χωρίς διακρίσεις και χωρίς κομματικά κριτήρια.

            Σας ευχαριστώ. Καλή Χρονιά.

Και σας καλούμε το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 π.μ. στα εγκαίνια του δεύτερου κλειστού σχολικού Γυμναστηρίου (Γεννηματά 52) που θα γίνουν από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη.